Aspergesoep

Het aspergeseizoen is al even geopend.

Wanneer je asperges maakt zijn de schillen een mooie basis voor aspergesoep.

Deze hoeven dus niet de kliko in voordat je deze hebt gebruikt als basis voor de bouillon.

Een lekkere soep voor in de lente.

Wat heb je nodig?

* schillen van asperges

* 500 gram asperges geschild

* 2 stukjes foelie

* 1 sjalotje gesnipperd

* 80 gram roomboter

* 100 gram bloem

* 500 ml melk

* peper

* zout

* worcestersaus

Voor de garnering

* gesneden stukjes ham

* gekookt ei in stukjes gesneden

* peterselie

Wat moet je doen?

Doe de schillen van de asperges in een pannetje met 1 liter water en breng dit rond de 80 graden en zet het van het vuur af. Laat dit afkoelen. Haal de schillen uit de bouillon.

Zet de asperges in ongeveer 500 ml koud water in een braadslede op met foelie en zout. Breng het aan de kook en laat het 2 minuutjes doorkoken. Van het vuur halen en koud laten worden in het vocht. Haal de foelie uit het vocht.

Fruit een uitje aan in een soeppan met wat roomboter. Voeg hierna de bloem toe en maak er een roux van.

Voeg het vocht van de asperges en de bouillon toe en doe hier de melk bij.

Breng het rustig aan de kook en breng het op smaak met kippenbouillon, peper, zout en wat worcestersaus.

Snij de asperges in stukjes voor de garnering.

Doe de soep in een bord en garneer met stukjes ham, gekookt ei en peterselie.

Eet smakelijk!