Croutons

  Posted on   by   No comments

Knapperige croutons zijn een heerlijke toevoeging aan romige soepen of heldere bouillons.Zelf in een salade zijn ze heerlijk zeker met de juiste kruidenolie.

Croutons

Croutons

Bereidingstijd. 20 minuten.

Ingredi├źnten.

  1. oud brood. Stokbrood of ciabatta
  2. olijfolie (extra vierge)
  3. Knoflook, chilipoeder of kruiden (basilicum klein gesneden of gedroogd)

Bereiding.

Oven voor verwarmen op 200 ┬║c. Meng de olijfolie met de geperste knoflook of met een klein beetje chilipoeder of met de kruiden. (je kan ook alles op welke manier dan ook combineren). Snij het brood in kleine blokjes en bestrijk het met de olijfolie mengsel. Bak de croutons in 15 minuten goudbruin. Laat de croutons afkoelen.

Je kan ze voor ongeveer 1 week bewaren in een luchtdichte zak of bak. Je kan ze eventueel opwarmen voor gebruik. Geen oven? dan in een koekenpan op een niet te hoog vuur bruin bakken, wel blijven husselen.

Eet smakelijk

Categories: soep toevoegingen