kippenbouillon

  Posted on   by   No comments

Kippenbouillon

Deze kippenbouillon is ideaal voor soepen.

Ingrediënten.

Voor 4 tot 6 personen.

  1. 1 kip liefst een soepkip zonder vel
  2. 1 ui
  3. 1 wortel
  4. bleekselderij
  5. zout

Bereiding.

Hak alle groente grof.  Doe de kip samen met de groente en wat zout in een pan. Doe er zoveel water bij dat alles onder water staat. Breng alles aan de kook en zet het vuur laag. verwijder het schuim en laat alles  2 tot 2 1/2 uur pruttelen.

Giet de kippenbouillon door een zeef  in een schaal en laat de kippenbouillon afkoelen. Verwijder het gestolde vet. De kippenbouillon is klaar.

Voor een leuk cadeau is een kookboek ideaal. Kijk eens bij bol.com

Kookboek van de Amsterdamse Huishoudschool
Kookboek van de Amsterdamse Huishoudschool. Bij bol.com
C. Wannee & Anne Scheepmaker

Categories: bouillon