Paprikasoep

Gisteren geen ingrediënten gehaald voor een soepje.

Vanochtend maar de koelkast ingedoken op zoek naar iets waarmee ik toch soep kon maken.

Ik vond paprika’s, tomaatjes, courgette, een stuk wortel, prei en peterselie.

Dan moet het dus maar paprikasoep worden.

Volgens de jury komt deze niks in de fridge soep zeker in de top 5.

Straks nog een pannetje naar mijn vriendin brengen die een beetje in de lappenmand zit. Hopen dat zij hem net zo lekker vindt.

Wat heb je nodig?

* 2 uien gesnipperd

* 3 teentjes knoflook gekneusd

* 1 wortel in stukjes gesneden

* 4 tomaten in stukken gesneden

* 4 paprika’s

* 2 liter kippenbouillon

* 1 eetlepel paprikapoeder

* paar druppels tabasco

Voor de garnering

* peterselie

* prei in halve ringen gesneden

* courgette julienne gesneden

Wat moet je doen?

Doe wat zonnebloemolie in een (soep)pan en voeg de uien, knoflook en wortel toe.

Fruit het geheel aan en voeg hierna de tomaten toe. Doe de kippenbouillon erbij en laat even lekker pruttelen.

Zet de oven aan op 240 graden. Doe de paprika (door de midden gesneden) in een ovenschaal/ braadslee en sprenkel hier wat olijfolie overheen en doe er wat knoflookpoeder over. Zet het voor 15 minuten in de oven.

Haal de paprika’s uit de oven en snij deze in stukjes en voeg deze toe aan de soep.

Laat het nog een tijdje lekker pruttelen en pureer de soep met een blender.

Maak de soep op smaak met paprikapoeder en tabasco.

Je kunt de soep eventueel nog af binden met aardappelzetmeel.

Doe de soep in een bord en garneer met peterselie, prei en courgette.

Eet smakelijk!