Komkommersoep recept

maart 28, 2018

0.0

Deze komkommersoep kan koud maar ook warm gegeten. De koude komkommersoep is ideaal voor de zomer als de temperatuur boven de 25 graden is.

  • 6
komkommersoep recept zelf soep maken

Directions

Schil de komkommer haal de zaadlijsten er uit en en snij de komkommer in kleine stukjes.

Smelt de boter in een pan en voeg de gesneden lente uitjes toe,

Bak de lente uitjes op een laag vuur totdat ze zacht zijn.

Voeg de komkommer stukjes en de rode wijnazijn toe.

Giet de kippenbouillon in het mengsel en roer de fatina(zetmeel) er doorheen.

Breng de komkommersoep aan de kook en voeg de dille toe en breng het op smaak met zout.

Laat de komkommersoep zachtjes voor 20 minuten koken, totdat de komkommer stukjes zacht zijn.

Pureer de komkommersoep tot een gladde massa.

Roer de crème fraîche er door heen.

Breng de soep op smaak met peper en zout.

Serveer de komkommersoep met wat komkommerschijfjes en de gehakte peterselie.
Voor de koude komkommersoep laat je de soep zeker voor een uur afkoelen in de koelkast.

Eet smakelijk

Ingredients

2 komkommers

2 lente uitjes fijn gesneden

25gr boter

15 ml rode wijnazijn

950 ml kippenbouillon

15 ml farina (zetmeel)

0.6 gr Dille

115 gr crème fraîche

1 el gehakte peterselie

peper en zout

00:00

0 Reviews

All fields and a star-rating are required to submit a review.