Gepost door Erik op mrt - 7 - 2012
Ingrediënten
  • 350 gr zoete of kruimige aardappels
  • 600 ml kippenbouillon
  • 2 plakjes pancetta
  • 2 el olijfolie
  • 1 sjalot
  • 2 tenen knoflook gehakt
  • 1 rode peper
  • 25 gr bloem
  • 125 ml melk
  • 125 ml slagroom
  • 50 gr parmezaan
  • 2 bosuitjes
  • bieslook
Cuisine: Kooktijd: 45 mins Serveringen: 4 personen

Deze aardappelsoep is uitstekend geschikt als voorafje of als maaltijdsoep.

Bereiding aardappelsoep.

Als je een mooi oranje aardappelsoep wilt hebben gebruik dan een zoete aardappel.

Hak de sjalot, peper, bosui, knoflook en bieslook klein. Schil de aardappels en snij ze in kleine blokjes.

Bak de pancetta krokant en laat de plakjes uitlekken. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de sjalot en knoflook langzaam. Bak de rode peper even mee. Voeg de kippenbouillon en de aardappelblokjes toe en breng alles aan de kook. Kook de aardappelsoep in 20 tot 25 minuten gaar. Voeg melk, bloem en room glad in een kom en schenk dit mengsel al roerend bij de aardappelsoep en blijf roeren totdat de aardappelsoep gaat binden. Breng de aardappelsoep op smaak met peper.

Serveer deze aardappelsoep met een dot Parmezaanse kaas, wat bosui en een lepel bieslook. Eet smakelijk!


Maaltijd: Soep type:

Reageer


Laatste Recepten

Slasoep recept

Gepost op okt - 23 - 2014

0 Comment

Prei aardappelsoep recept voor...

Gepost op okt - 16 - 2014

0 Comment

Tomatensoep uit Andalucië recept

Gepost op mei - 14 - 2014

0 Comment

Spinaziesoep recept

Gepost op mrt - 12 - 2013

0 Comment

Laatste Nieuws

De zilveren lepel collectie...

Gepost op okt - 16 - 2014

0 Comment

Top 5 soeprecepten op...

Gepost op mei - 12 - 2013

0 Comment

Gourmand World Cookbook Awards...

Gepost op mrt - 7 - 2012

0 Comment

Het mooiste servies en...

Gepost op feb - 22 - 2012

0 Comment

Sponsors

  • Huis Boom Beestje nieuw
  • Soepbijbel bij bol.com
  • Vakantie Woning Huren in Zeeland
  • .