Gepost door Erik op apr - 3 - 2012
Ingrediënten
  • 125 gr Chinese bami
  • 3 etl plantaardige olie
  • 300 gr varkenslapjes
  • 1 l kippenbouillon
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 2 lente-uitjes
  • 1 ui gesneden
  • 1 ei
  • bladselderij, fijn gesneden
Cuisine: Kooktijd: 30 mins Serveringen: 4 personen

Deze Bami soep is een hele snelle maaltijd soep. Wil je hem pittiger voeg dan een vers rood pepertje toe. met of zonder zaadjes fijn gesneden.

Bereiding Bami Soep

Kook de Chinese bami volgens de gebruiksaanwijzing en spoel hem af.

Snij de ui in ringen en de lente-uitjes in kleine ringetjes. Snij ook de varkenslapjes in kleine dobbelsteentjes.

Bak het eitje en snij hem in smalle reepjes.

Breng de bouillon aan de kook.

Fruit de ui met knoflook in de olie aan tot de ui glazig is. Voeg het varkensvlees en vers gemalen peper toe. (eventueel de fijn gesneden rode peper). Bak het vlees snel bruin.

Voeg de kippenbouillon toe en breng alles aan de kook en laat het 5 tot 10 minuten doorkoken.

Roer de fijn gesneden bladselderij en de lente-uitjes er door heen.

Verdeel de bami over de soepkommen en giet de bouillon er overheen garneer met de reepjes ei.

Eet smakelijk!!

Dit recept is gebaseerd op het recept uit “De Echte Smaak Van Indonesië”


Maaltijd: Soep type:

Reageer


Laatste Recepten

Slasoep recept

Gepost op okt - 23 - 2014

0 Comment

Prei aardappelsoep recept voor...

Gepost op okt - 16 - 2014

0 Comment

Tomatensoep uit Andalucië recept

Gepost op mei - 14 - 2014

0 Comment

Spinaziesoep recept

Gepost op mrt - 12 - 2013

0 Comment

Laatste Nieuws

De zilveren lepel collectie...

Gepost op okt - 16 - 2014

0 Comment

Top 5 soeprecepten op...

Gepost op mei - 12 - 2013

0 Comment

Gourmand World Cookbook Awards...

Gepost op mrt - 7 - 2012

0 Comment

Het mooiste servies en...

Gepost op feb - 22 - 2012

0 Comment

Sponsors

  • Huis Boom Beestje nieuw
  • Soepbijbel bij bol.com
  • Vakantie Woning Huren in Zeeland
  • .