Gepost door Erik op feb - 16 - 2012
Ingrediënten
  • 2 preien
  • 2 lente uitjes
  • 25 gram boter
  • 2 dl room
  • 100gr licht belegen boerenkaas
  • 8 dl kippenbouillon
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • 2 eetlepels fijne mosterd
Cuisine: Kooktijd: 45 mins Serveringen: 4 personen

Een echte soep uit de polder, boerenkaassoep niet zonder calorieën maar heerlijk. Hoe beter de belegen boerenkaas hoe lekkerder de boerenkaassoep. Ideaal als lunch.

Bereiding.

Snij de prei in dunne ringen en rasp de boerenkaas.

Verhit de boter in een pan en bak de prei voor 5 minuten. Voeg de fijne mosterd toe en verwarm deze op een laag vuur voor 2 a 3 minuten mee. Giet de kippenbouillon bij de prei met mosterd en laat alles 20 minuten zachtjes koken. Pureer alles en voeg de slagroom toe.

Roer de geraspte licht belegen boerenkaas door de soep tot dat deze gesmolten is en breng op smaak met peper en zout. Roer de grove mosterd er door en serveer de soep in soepkommen en garneer de boerenkaassoep met de lente ui ringen. Eet smakelijk.

Met dank aan Marga van www.wei4all.nl voor dit heerlijke boerenkaassoep recept.


Maaltijd: Soep type:

één reactie tot nu toe.

  1. R.Buteijn schreef:

    Ziet er heerlijk uit!
    Ik ga het zeker maken

Reageer


Laatste Recepten

Slasoep recept

Gepost op okt - 23 - 2014

0 Comment

Prei aardappelsoep recept voor...

Gepost op okt - 16 - 2014

0 Comment

Tomatensoep uit Andalucië recept

Gepost op mei - 14 - 2014

0 Comment

Spinaziesoep recept

Gepost op mrt - 12 - 2013

0 Comment

Laatste Nieuws

De zilveren lepel collectie...

Gepost op okt - 16 - 2014

0 Comment

Top 5 soeprecepten op...

Gepost op mei - 12 - 2013

0 Comment

Gourmand World Cookbook Awards...

Gepost op mrt - 7 - 2012

0 Comment

Het mooiste servies en...

Gepost op feb - 22 - 2012

0 Comment

Sponsors

  • Huis Boom Beestje nieuw
  • Soepbijbel bij bol.com
  • Vakantie Woning Huren in Zeeland
  • .