Gepost door Erik op sep - 17 - 2012
Ingrediënten
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 250 g chorizoworst (stukje), in blokjes
  • 1 grote ui, grofgesnipperd
  • 500 g kruimige aardappels, geschild en in blokjes
  • 300gr gesneden boerenkool
  • 1 1/2 liter kippenbouillon
Cuisine: Kooktijd: 30 mins Serveringen: 4 personen
VN:F [1.9.15_1155]
Rating: +2 (from 14 votes)
VN:F [1.9.15_1155]
Rating: 3.0/5 (21 votes cast)

Het is in de maanden september tot november weer tijd voor boerenkool. Geen stamppot maar een lekkere Portugese boerenkoolsoep. Klaar in 30 minuten. Heerlijk met een stuk donkerbruinbrood.

Bereiding van de Boerenkoolsoep

Bak de chorizoblokjes zachtjes uit tot ze krokant en bruin zijn. Haal ze uit de pan en fruit de fijn gesneden ui in het zelfde vet tot ze glazig zijn.

Meng de aardappelblokjes en de boerenkool met de ui en voeg de kippenbouillon toe. Laat alles voor ongeveer 20 minuten koken totdat alles gaar is. Pureer de soep met een staafmixer.

Roer de chorizo erdoor heen en verwarm de soep. Breng op smaak met peper en zout

Eet smakelijk


Boerenkoolsoep recept, 3.0 out of 5 based on 21 ratings
Maaltijd: Soep type:

Reageer


Laatste Recepten

Slasoep recept

Gepost op okt - 23 - 2014

0 Comment

Prei aardappelsoep recept voor...

Gepost op okt - 16 - 2014

0 Comment

Tomatensoep uit Andalucië recept

Gepost op mei - 14 - 2014

0 Comment

Spinaziesoep recept

Gepost op mrt - 12 - 2013

0 Comment

Laatste Nieuws

De zilveren lepel collectie...

Gepost op okt - 16 - 2014

0 Comment

Top 5 soeprecepten op...

Gepost op mei - 12 - 2013

0 Comment

Gourmand World Cookbook Awards...

Gepost op mrt - 7 - 2012

0 Comment

Het mooiste servies en...

Gepost op feb - 22 - 2012

0 Comment

Sponsors

  • Huis Boom Beestje nieuw
  • Soepbijbel bij bol.com
  • Vakantie Woning Huren in Zeeland
  • .