Gepost door Erik op mrt - 4 - 2012
Ingrediënten
Cuisine: Kooktijd: 60 mins Serveringen: 4 personen

Deze dikke romige champignonsoep is lekker als vooraf aan een goede maaltijd. Op het einde kan men een glas sherry toevoegen voor de smaak maar kan ook zonder.

Bereiding champignonsoep

Hak de ui in kleine stukjes en fruit ze in een pan op laag vuur met de helft van de boter licht glazig. Snij 300 gr schoon geborstelde champignons in stukken en voeg deze toe aan de ui. Laat de champignons ongeveer 8 minuten meebakken op een laag vuur. Wel blijven roeren mag niks aanbranden. Voeg de kippenbouillon of groentebouillon en de peterselie toe en laat alles voor ongeveer 50 minuten op een laag vuur pruttelen. Pureer alles met een staafmixer tot een homogene massa.

Snij de overgebleven champignons in dunne plakjes en bak ze lekker bruin met de rest van de boter. Voeg de gebakken champignons bij de champignonsoep en breng deze weer tegen de kook aan, breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel een glaasje sherry toe en serveren met een plukje peterselie en de champignonsoep is klaar.

Eet smakelijk.


Maaltijd: Soep type:

één reactie tot nu toe.

  1. Elly schreef:

    Heerlijk de champignonsoep

Reageer


Laatste Recepten

Slasoep recept

Gepost op okt - 23 - 2014

0 Comment

Prei aardappelsoep recept voor...

Gepost op okt - 16 - 2014

0 Comment

Tomatensoep uit Andalucië recept

Gepost op mei - 14 - 2014

0 Comment

Spinaziesoep recept

Gepost op mrt - 12 - 2013

0 Comment

Laatste Nieuws

De zilveren lepel collectie...

Gepost op okt - 16 - 2014

0 Comment

Top 5 soeprecepten op...

Gepost op mei - 12 - 2013

0 Comment

Gourmand World Cookbook Awards...

Gepost op mrt - 7 - 2012

0 Comment

Het mooiste servies en...

Gepost op feb - 22 - 2012

0 Comment

Sponsors

  • Huis Boom Beestje nieuw
  • Soepbijbel bij bol.com
  • Vakantie Woning Huren in Zeeland
  • .