Gepost door Erik op feb - 17 - 2012
Ingrediënten
  • 700 gr kip (soepkip)
  • 700 gr spareribs
  • 4 stukken verse gemberwortel
  • 4 lente uien
  • 3,75 l water
  • 0.5 dl Chinese rijstwijn
Cuisine: Kooktijd: 180 mins Serveringen: - personen

Deze Chinese bouillon is een uitstekende basis voor Aziatische soepen. Zoals noedelsoep.

Bereiding.

Kneus de gemberwortel stukken en leg een knoop in elke lente-ui. Hak de spareribs en kip in stukken en snij het vet ervan af. Doe de stukken vlees samen met de gember en de lente-ui in een grote pan met het water. Breng alles aan de kook en schep het schuim eraf. Zodra het water kookt draai het vuur laag en laat alles voor 2-3 uur trekken. (zonder deksel) Regelmatig het schuim eraf halen.

Zeef de bouillon en verwijder alle het vlees , groente en gember. Voeg de rijstwijn toe en laat de bouillon weer voor 2 a 3 minuten koken. Laat de Chinese Bouillon afkoelen en bewaar hem in de koelkast. Eet smakelijk.


Maaltijd: Soep type:

Reageer


Laatste Recepten

Slasoep recept

Gepost op okt - 23 - 2014

0 Comment

Prei aardappelsoep recept voor...

Gepost op okt - 16 - 2014

0 Comment

Tomatensoep uit Andalucië recept

Gepost op mei - 14 - 2014

0 Comment

Spinaziesoep recept

Gepost op mrt - 12 - 2013

0 Comment

Laatste Nieuws

De zilveren lepel collectie...

Gepost op okt - 16 - 2014

0 Comment

Top 5 soeprecepten op...

Gepost op mei - 12 - 2013

0 Comment

Gourmand World Cookbook Awards...

Gepost op mrt - 7 - 2012

0 Comment

Het mooiste servies en...

Gepost op feb - 22 - 2012

0 Comment

Sponsors

  • Huis Boom Beestje nieuw
  • Soepbijbel bij bol.com
  • Vakantie Woning Huren in Zeeland
  • .