Gepost door Erik op feb - 17 - 2012
Ingrediënten
  • 1 kg champignons
  • 1kg ui
  • 2 liter water
  • 1 theelepel zout
  • 1 eetlepel citroensap
  • 60ml Madeira of droge sherry
  • lente uitjes
  • 6 takjes waterkers
  • radijs
Cuisine: Kooktijd: 120 mins Serveringen: 6 personen

Consommé van champignons en ui is een hele lichte soep, erg lekker als voorafje of tussendoortje. Een consommé is een type bouillon.

Bereiding.

Snij ongeveer 6 champignons in dunne plakjes en leg ze apart.

Snij de rest van de champignons en de uien in grote stukken. Voeg de gesneden champignons, uien de citroensap en zout in een pan met dikke bodem en breng alles met het water aan de kook. Als de soep kookt, voor 1 1/2 uur zachtjes laten pruttelen. (heel zachtjes) Laat de consommé afkoelen.

Zeef de soep door een fijne zeef. (een zeef met een kaasdoek is nog fijner en maakt de consommé heel helder) Breng de consommé aan de kook en voeg de sherry of de Madeira toe en breng op smaak met verse peper.

Snij de lente-uitjes in dunne reepjes en de radijs in hele dunne plakjes.  Serveer de Consommé in een mooie kom. Garneer de soep met de gesneden radijs, lente-ui waterkers en de champignons plakjes. Eet smakelijk.


Maaltijd: Soep type:

Reageer


Laatste Recepten

Slasoep recept

Gepost op okt - 23 - 2014

0 Comment

Prei aardappelsoep recept voor...

Gepost op okt - 16 - 2014

0 Comment

Tomatensoep uit Andalucië recept

Gepost op mei - 14 - 2014

0 Comment

Spinaziesoep recept

Gepost op mrt - 12 - 2013

0 Comment

Laatste Nieuws

De zilveren lepel collectie...

Gepost op okt - 16 - 2014

0 Comment

Top 5 soeprecepten op...

Gepost op mei - 12 - 2013

0 Comment

Gourmand World Cookbook Awards...

Gepost op mrt - 7 - 2012

0 Comment

Het mooiste servies en...

Gepost op feb - 22 - 2012

0 Comment

Sponsors

  • Huis Boom Beestje nieuw
  • Soepbijbel bij bol.com
  • Vakantie Woning Huren in Zeeland
  • .