Gepost door Erik op mrt - 20 - 2012
Ingrediënten
Cuisine: Kooktijd: 20 mins Serveringen: 4 personen

Deze hele snelle ei citroensoep uit Griekenland is heerlijk smaakvol en erg makkelijk. De ideale lentesoep. Serveer met lekker vers bruin brood en een frisse salade en je paasmaaltijd is klaar!!

Gebruik 1 ei voor een dunnere soep en 2 voor een dikke soep.

Bereiding Ei Citroensoep

Breng de bouillon aan het koken. voeg de rijst of Orzo toe en laat het zachtjes koken tot de rijst of de pasta gaar is. Klop ondertussen het/de ei(eren) los. Het ei moet zonder klontjes en mag niet meer dik zijn.

Als de rijst of pasta gaar is schenk dan ongeveer 250ml (kopje) hete bouillon zonder rijst of pasta in een maatbeker. Klop 1 theelepel citroensap door het  ei heen en schenk het ei-citroen mengsel langzaam in de maatbeker terwijl je constant blijft roeren. Hier door wordt het ei gekookt zonder dat het gaat stollen.

Giet dit mengsel bij de bouillon met rijst of Orzo. Proef en voeg eventueel nog wat citroensap en zout toe. Garneren met vers gemalen zwarte peper.

Eet smakelijk!!

Wordt lid van onze facebook pagina. Klik hier.


Maaltijd: Soep type:

Reageer


Laatste Recepten

Slasoep recept

Gepost op okt - 23 - 2014

0 Comment

Prei aardappelsoep recept voor...

Gepost op okt - 16 - 2014

0 Comment

Tomatensoep uit Andalucië recept

Gepost op mei - 14 - 2014

0 Comment

Spinaziesoep recept

Gepost op mrt - 12 - 2013

0 Comment

Laatste Nieuws

De zilveren lepel collectie...

Gepost op okt - 16 - 2014

0 Comment

Top 5 soeprecepten op...

Gepost op mei - 12 - 2013

0 Comment

Gourmand World Cookbook Awards...

Gepost op mrt - 7 - 2012

0 Comment

Het mooiste servies en...

Gepost op feb - 22 - 2012

0 Comment

Sponsors

  • Huis Boom Beestje nieuw
  • Soepbijbel bij bol.com
  • Vakantie Woning Huren in Zeeland
  • .