Gepost door Erik op feb - 15 - 2012
Ingrediënten
  1. 4 grote uien
  2. 2 tot 5 teentjes knoflook
  3. 2 l runderbouillon
  4. 15 gram boter
  5. 2 el olijfolie
  6. 1tl suiker
  7. 1/2 tl gedroogde tijm
  8. 2 el bloem
  9. 1,2 dl witte wijn
  10. 2 el cognac (hoeft niet)
  11. 6 tot 8 dik gesneden stokbrood
  12. 350 gr geraspte emmentaler
Cuisine: Kooktijd: 120 mins Serveringen: 6 tot 8 personen
VN:F [1.9.15_1155]
Rating: 0 (from 14 votes)
VN:F [1.9.15_1155]
Rating: 3.0/5 (27 votes cast)

De ideale soep voor als het weer kouder wordt is de Franse uiensoep. Geniet en eet hem gloeiend heet!

Bereiding.

Zet een grote pan met een zware bodem op een middelhoog vuur en verhit de olijfolie en de boter. Snij de uien in dunne ringen en bak ze 10 tot 15 minuten tot ze zacht en bruin worden. Hak de knoflook teentjes fijn en voeg ze samen met de tijm en de suiker toe aan de uien. Bak dit voor ongeveer 35 minuten vergeet niet af en toe te roeren.

Meng de bloem goed door het uienmengsel en voeg de wijn en de runderbouillon toe. Breng alles aan de kook en laat het voor ongeveer 45 minuten koken op een laag vuur. Het kan zijn dat je de soep af en toe moet afschuimen. Roer eventueel de cognac er door heen.

Wrijf de grof gesneden stokbrood in met knoflook.

Zet 6 tot 8 vuurvaste soepkommen op een bakblik en vul de kommen met de uiensoep. Plaats in elke soepkom een snee stokbrood en strooi de geraspte kaas ruim over het brood. Plaats het bakblik voor 3 tot 4 minuten onder een voorverwarmde gril (ongeveer 15 cm vanaf de grill) Als de kaas begint te smelten en bellen te vertonen is de Franse uiensoep klaar. Eet de uiensoep gloeiend heet.

Eet smakelijk.


Franse Uiensoep recept, 3.0 out of 5 based on 27 ratings
Maaltijd: Soep type:

Reageer


Laatste Recepten

Slasoep recept

Gepost op okt - 23 - 2014

0 Comment

Prei aardappelsoep recept voor...

Gepost op okt - 16 - 2014

0 Comment

Tomatensoep uit Andalucië recept

Gepost op mei - 14 - 2014

0 Comment

Spinaziesoep recept

Gepost op mrt - 12 - 2013

0 Comment

Laatste Nieuws

De zilveren lepel collectie...

Gepost op okt - 16 - 2014

0 Comment

Top 5 soeprecepten op...

Gepost op mei - 12 - 2013

0 Comment

Gourmand World Cookbook Awards...

Gepost op mrt - 7 - 2012

0 Comment

Het mooiste servies en...

Gepost op feb - 22 - 2012

0 Comment

Sponsors

  • Huis Boom Beestje nieuw
  • Soepbijbel bij bol.com
  • Vakantie Woning Huren in Zeeland
  • .