Gepost door Erik op feb - 19 - 2012
Ingrediënten
  • 750 gram trostomaten
  • 2 tenen knoflook
  • 2 sneden wit brood
  • 1/2 komkommer
  • 1 ui
  • 2 eetlepels sherryazijn
  • 2 eetlepels olijfolie (extra vierge)
  • croutons
  • peper en zout
Cuisine: Kooktijd: 40 mins Serveringen: 4 personen

Deze Gazpacho wordt koud geserveerd en is heerlijk voor een zomerse lunch. Gazpacho Bevat weinig calorieën. Kan als maaltijd dienen.

Bereiding.

Snij de korst van het witte brood (oud brood is het lekkerst) en snipper de ui. Snij 500 gram tomaten in stukken. Voeg de gesneden tomaten met de knoflook, brood, olijfolie en sherryazijn in een schaal en pureer alles met een staafmixer. Laat deze puree voor 4 uur goed koud worden in de koelkast.

Ontvel de overige tomaten (tomaten in kruisen en voor 30 seconden onderdompelen in kokend water dan gaat het makkelijker) en snij ze in stukken. Verwijder de zaadjes. Schil de komkommer en snij hem in de lengte door. Schraap de zaadjes uit de komkommer en snij de komkommer in blokjes.

Breng de gazpacho op smaak met peper en zout. Giet de koude Gazpacho in de kommen (of mooie glazen) en serveer de gazpacho met de ui, komkommer, tomaat en croutons.

Eet smakelijk.


Maaltijd: Soep type:

Reageer


Laatste Recepten

Slasoep recept

Gepost op okt - 23 - 2014

0 Comment

Prei aardappelsoep recept voor...

Gepost op okt - 16 - 2014

0 Comment

Tomatensoep uit Andalucië recept

Gepost op mei - 14 - 2014

0 Comment

Spinaziesoep recept

Gepost op mrt - 12 - 2013

0 Comment

Laatste Nieuws

De zilveren lepel collectie...

Gepost op okt - 16 - 2014

0 Comment

Top 5 soeprecepten op...

Gepost op mei - 12 - 2013

0 Comment

Gourmand World Cookbook Awards...

Gepost op mrt - 7 - 2012

0 Comment

Het mooiste servies en...

Gepost op feb - 22 - 2012

0 Comment

Sponsors

  • Huis Boom Beestje nieuw
  • Soepbijbel bij bol.com
  • Vakantie Woning Huren in Zeeland
  • .