Gepost door Erik op feb - 15 - 2012
Ingrediënten
  • 2 komkommers
  • 2 lente uitjes fijn gesneden
  • 25gr boter
  • 15ml rode wijnazijn
  • 950ml kippenbouillon
  • 15ml farina (zetmeel)
  • 0.6 gr Dille
  • 115gr crème fraîche
  • gehakte peterselie
  • peper en zout
Cuisine: Kooktijd: 40 mins Serveringen: 6 personen

Deze komkommersoep kan koud maar ook warm gegeten. De koude komkommersoep is ideaal voor de zomer als de temperatuur boven de 25 graden is.

Bereiding.

Schil de komkommer haal de zaadlijsten er uit en en snij de komkommer in kleine stukjes. Smelt de boter in een pan en voeg de gesneden lente uitjes toe, bak de lente uitjes op een laag vuur totdat ze zacht zijn. Voeg de komkommer stukjes en de rode wijnazijn toe. Giet de kippenbouillon in het mengsel en roer de fatina(zetmeel) er doorheen. Breng de komkommersoep aan de kook en voeg de dille toe en breng het op smaak met zout. Laat de komkommersoep zachtjes voor 20 minuten koken, totdat de komkommer stukjes zacht zijn. Pureer de komkommersoep tot een gladde massa. Roer de crème fraîche er door heen. Breng de soep op smaak met peper en zout. Serveer de komkommersoep met wat komkommerschijfjes en de gehakte peterselie.

Voor de koude komkommersoep laat je de soep zeker voor een uur afkoelen in de koelkast.

Eet smakelijk

Maaltijd: Soep type:

Reageer


Laatste Recepten

Slasoep recept

Gepost op okt - 23 - 2014

0 Comment

Prei aardappelsoep recept voor...

Gepost op okt - 16 - 2014

0 Comment

Tomatensoep uit Andalucië recept

Gepost op mei - 14 - 2014

0 Comment

Spinaziesoep recept

Gepost op mrt - 12 - 2013

0 Comment

Laatste Nieuws

De zilveren lepel collectie...

Gepost op okt - 16 - 2014

0 Comment

Top 5 soeprecepten op...

Gepost op mei - 12 - 2013

0 Comment

Gourmand World Cookbook Awards...

Gepost op mrt - 7 - 2012

0 Comment

Het mooiste servies en...

Gepost op feb - 22 - 2012

0 Comment

Sponsors

  • Huis Boom Beestje nieuw
  • Soepbijbel bij bol.com
  • Vakantie Woning Huren in Zeeland
  • .