Top right text goes here.

Komkommersoep recept

AuthorErikDifficultyBeginner

Deze komkommersoep kan koud maar ook warm gegeten. De koude komkommersoep is ideaal voor de zomer als de temperatuur boven de 25 graden is.

Yields6 Servings
Cook Time40 mins

 2 komkommers
 2 lente uitjes fijn gesneden
 25gr boter
 15 ml rode wijnazijn
 950 ml kippenbouillon
 15 ml farina (zetmeel)
 0.6 gr Dille
 115 gr crème fraîche
 1 el gehakte peterselie
 peper en zout

1

Schil de komkommer haal de zaadlijsten er uit en en snij de komkommer in kleine stukjes.

2

Smelt de boter in een pan en voeg de gesneden lente uitjes toe,

3

Bak de lente uitjes op een laag vuur totdat ze zacht zijn.

4

Voeg de komkommer stukjes en de rode wijnazijn toe.

5

Giet de kippenbouillon in het mengsel en roer de fatina(zetmeel) er doorheen.

6

Breng de komkommersoep aan de kook en voeg de dille toe en breng het op smaak met zout.

7

Laat de komkommersoep zachtjes voor 20 minuten koken, totdat de komkommer stukjes zacht zijn.

8

Pureer de komkommersoep tot een gladde massa.

9

Roer de crème fraîche er door heen.

10

Breng de soep op smaak met peper en zout.

Serveer de komkommersoep met wat komkommerschijfjes en de gehakte peterselie.
Voor de koude komkommersoep laat je de soep zeker voor een uur afkoelen in de koelkast.

Eet smakelijk

Ingredients

 2 komkommers
 2 lente uitjes fijn gesneden
 25gr boter
 15 ml rode wijnazijn
 950 ml kippenbouillon
 15 ml farina (zetmeel)
 0.6 gr Dille
 115 gr crème fraîche
 1 el gehakte peterselie
 peper en zout

Directions

1

Schil de komkommer haal de zaadlijsten er uit en en snij de komkommer in kleine stukjes.

2

Smelt de boter in een pan en voeg de gesneden lente uitjes toe,

3

Bak de lente uitjes op een laag vuur totdat ze zacht zijn.

4

Voeg de komkommer stukjes en de rode wijnazijn toe.

5

Giet de kippenbouillon in het mengsel en roer de fatina(zetmeel) er doorheen.

6

Breng de komkommersoep aan de kook en voeg de dille toe en breng het op smaak met zout.

7

Laat de komkommersoep zachtjes voor 20 minuten koken, totdat de komkommer stukjes zacht zijn.

8

Pureer de komkommersoep tot een gladde massa.

9

Roer de crème fraîche er door heen.

10

Breng de soep op smaak met peper en zout.

Komkommersoep recept

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.