Top right text goes here.

Oestersoep recept

AuthorErikDifficultyIntermediate

Deze Oestersoep is een bijzondere soep voor een bijzondere gelegenheid. geen soep voor mensen die willen afvallen, maar wel erg lekker.

Yields46 Servings
Cook Time30 mins

 4.75dl melk
 4.75dl room
 1.2 l oesters
 25 gr roomboter
 zout en peper
 verse peterselie gehakt
 paprikapoeder

1

Haal de oesters uit hun schelp en vang het oestervocht op.

2

Verwarm de melk, room en het oestervocht in een pan op een middelhoog vuur tegen de kook aan.

3

Voeg de oester toe en laat alles heel zachtjes koken totdat de oesters beginnen op te bollen en de randjes beginnen te krullen.

4

Breng de oestersoep op smaak met peper en zout en een klein beetje paprikapoeder (mespuntje).

5

Leg op elk bord of kom (bord staat mooier) een klontje boter en schep de oestersoep voorzichtig hier op. Garneren met peterselie.

Ingredients

 4.75dl melk
 4.75dl room
 1.2 l oesters
 25 gr roomboter
 zout en peper
 verse peterselie gehakt
 paprikapoeder

Directions

1

Haal de oesters uit hun schelp en vang het oestervocht op.

2

Verwarm de melk, room en het oestervocht in een pan op een middelhoog vuur tegen de kook aan.

3

Voeg de oester toe en laat alles heel zachtjes koken totdat de oesters beginnen op te bollen en de randjes beginnen te krullen.

4

Breng de oestersoep op smaak met peper en zout en een klein beetje paprikapoeder (mespuntje).

5
Oestersoep recept

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.