Top right text goes here.

Pompoen kokossoep recept

AuthorErikDifficultyIntermediate

Deze pittige romige pompoensoep met kokos is lekker scherp en zoet. Ideaal voor de koudere herfstdagen. Het recept komt uit Zuidoost Azië. Een heerlijk tussendoortje of als maaltijd.

Yields4 Servings
Cook Time45 mins

 2 teentjes knoflook
 4 sjalotjes
 1 stengel citroengras
 2 groene pepers
 1/2 tl garnalenpasta
 450 gr pompoen
 6 dl kokoscrème
 2 el vissoep
 1 tl suiker
 2 el vissaus
 115 gr gekookte gepelde garnalen
 2 rode pepers
 10 verse basilicumblaadjes

1

Snij de sjalotjes zeer fijn, pers de knoflook, snij de pompoen in blokjes van 2 cm. Hak de citroenstengel fijn. Snij de groene pepers zonder zaadjes heel fijn. en snij de rode pepers zonder zaadjes in mooie ringetjes.

2
3

Week de gedroogde garnalen voor 10 minuten en laat ze daarna uitlekken.

4

Bereiding.

5
6

Voeg de knoflook, garnalenpasta, sjalotten, groene pepers, gedroogde garnalen, citroengras en wat zout in een vijzel en stamp ze tot een mooie pasta.

7

Zet de kippenbouillon op in een pan en breng het aan de kook.

8

Voeg de pasta toe.

9

Als de pasta is opgelost voeg de pompoen toe en kook deze op een laag vuur voor 10 tot 15 minuten totdat de pompoen zacht is.

10

Roer als laatste de kokoscrème erdoor heen en breng de pompoen kokossoep weer aan de kook

11

voeg de suiker, vissaus en gemalen peper toe naar smaak.

12

Voeg de gekookte garnalen toe en verwarm alles.

13

Serveer de pompoen kokossoep in een mooie soepkom en garneer deze met de rode peper en wat blaadjes basilicum.

Klik hier voor de gewone pompoensoep

Eet smakelijk.

Ingredients

 2 teentjes knoflook
 4 sjalotjes
 1 stengel citroengras
 2 groene pepers
 1/2 tl garnalenpasta
 450 gr pompoen
 6 dl kokoscrème
 2 el vissoep
 1 tl suiker
 2 el vissaus
 115 gr gekookte gepelde garnalen
 2 rode pepers
 10 verse basilicumblaadjes

Directions

1

Snij de sjalotjes zeer fijn, pers de knoflook, snij de pompoen in blokjes van 2 cm. Hak de citroenstengel fijn. Snij de groene pepers zonder zaadjes heel fijn. en snij de rode pepers zonder zaadjes in mooie ringetjes.

2
3

Week de gedroogde garnalen voor 10 minuten en laat ze daarna uitlekken.

4

Bereiding.

5
6

Voeg de knoflook, garnalenpasta, sjalotten, groene pepers, gedroogde garnalen, citroengras en wat zout in een vijzel en stamp ze tot een mooie pasta.

7

Zet de kippenbouillon op in een pan en breng het aan de kook.

8

Voeg de pasta toe.

9

Als de pasta is opgelost voeg de pompoen toe en kook deze op een laag vuur voor 10 tot 15 minuten totdat de pompoen zacht is.

10

Roer als laatste de kokoscrème erdoor heen en breng de pompoen kokossoep weer aan de kook

11

voeg de suiker, vissaus en gemalen peper toe naar smaak.

12

Voeg de gekookte garnalen toe en verwarm alles.

13

Serveer de pompoen kokossoep in een mooie soepkom en garneer deze met de rode peper en wat blaadjes basilicum.

Pompoen kokossoep recept

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.