Pompoensoep recept

AuthorErikDifficultyIntermediate

eze pompoensoep is ideaal tijdens Halloween. Als je groentebouillon gebruikt is deze pompoensoep geschikt voor vegetariƫrs.

Yields4 Servings
Cook Time45 mins

 1 kilo Pompoen
 1 ui
 1 aardappel
 2 teentjes knoflook
 1 laurier blaadje
 1 el olijfolie
 1 el milde of gemiddelde curry poeder
 zout en peper

1

Schil en snij de pompoen in kleine blokjes.

2

Snipper de ui.

3

Schil de aardappel en snij hem in kleine blokjes.

4

Kook de blokjes pompoen samen met het laurierblaadje in een laagje water totdat de pompoen bijna zacht is.

5

Verwijder het laurierblaadje.

6

Fruit de gesnipperde ui samen met de geperste knoflook in de olijfolie op een zacht vuur.

7

Roer de curry poeder er door heen.

8

Giet de gekookte pompoen erbij samen met de aardappelblokjes en de kippenbouillon of groentebouillon breng alles aan de kook.

9

Breng de pompoensoep op smaak met peper en zout.

10

Als de aardappelblokjes gaar zijn, alles met een blender of staafmixer pureren.

Serveer de pompoensoep met harde broodjes.

Probeer ook eens pompoen kokossoep.

Eet smakelijk.

Ingredients

 1 kilo Pompoen
 1 ui
 1 aardappel
 2 teentjes knoflook
 1 laurier blaadje
 1 el olijfolie
 1 el milde of gemiddelde curry poeder
 zout en peper

Directions

1

Schil en snij de pompoen in kleine blokjes.

2

Snipper de ui.

3

Schil de aardappel en snij hem in kleine blokjes.

4

Kook de blokjes pompoen samen met het laurierblaadje in een laagje water totdat de pompoen bijna zacht is.

5

Verwijder het laurierblaadje.

6

Fruit de gesnipperde ui samen met de geperste knoflook in de olijfolie op een zacht vuur.

7

Roer de curry poeder er door heen.

8

Giet de gekookte pompoen erbij samen met de aardappelblokjes en de kippenbouillon of groentebouillon breng alles aan de kook.

9

Breng de pompoensoep op smaak met peper en zout.

10

Als de aardappelblokjes gaar zijn, alles met een blender of staafmixer pureren.

Pompoensoep recept

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.