Gepost door Erik op Feb - 19 - 2012
Ingrediënten
  1. 600 gr soepvlees (rundvlees)
  2. 1 ui
  3. 1 wortel
  4. 1 prei
  5. bleekselderij
  6. 10 zwarte peperkorrels
  7. 2 laurierblaadjes
  8. 4 takjes peterselie
  9. 4 takjes tijm
Cuisine: Kooktijd: 240 mins Serveringen: 4 tot 6 personen
VN:F [1.9.15_1155]
Rating: +1 (from 5 votes)
VN:F [1.9.15_1155]
Rating: 3.5/5 (11 votes cast)

Runderbouillon

Deze runderbouillon is goed geschikt voor soepen, bouillons en sauzen.

Bereiding.

Snij het vlees in blokjes en hak de groente grof.

Vul een pan met 3 liter water, breng het aan de kook samen met het vlees. Schep al het schuim er af. Maak een kruidenbosje van de peterselie, laurierblaadjes en de tijm door ze met een touwtje te verbinden. Doe al de groente en het kruidenbosje in de pan en laat de runderbouillon zonder deksel 3 tot 4 uur trekken op een laag vuur. Schep regelmatig het schuim eraf.

De runderbouillon zal tot ongeveer twee derde inkoken. verwijder al de groenten en zeef de runderbouillon. Voor een heldere runderbouillon zeef  je de bouillon door een kaasdoek. Bewaar het vlees voor bijvoorbeeld ragout of voor de soep. Laat de runderbouillon afkoelen in de koelkast. Verwijder de vetlaag en klaar is de runderbouillon.


Runderbouillon, 3.5 out of 5 based on 11 ratings
Maaltijd: Soep type:

Reageer


Laatste Recepten

Slasoep recept

Gepost op Okt - 23 - 2014

0 Comment

Prei aardappelsoep recept voor...

Gepost op Okt - 16 - 2014

0 Comment

Tomatensoep uit Andalucië recept

Gepost op Mei - 14 - 2014

0 Comment

Spinaziesoep recept

Gepost op Mrt - 12 - 2013

0 Comment

Laatste Nieuws

De zilveren lepel collectie...

Gepost op Okt - 16 - 2014

0 Comment

Top 5 soeprecepten op...

Gepost op Mei - 12 - 2013

0 Comment

Gourmand World Cookbook Awards...

Gepost op Mrt - 7 - 2012

0 Comment

Het mooiste servies en...

Gepost op Feb - 22 - 2012

0 Comment

Sponsors

  • Huis Boom Beestje nieuw
  • Soepbijbel bij bol.com
  • Vakantie Woning Huren in Zeeland
  • .