Gepost door Erik op Okt - 23 - 2014
Ingrediënten
  • 1 kropsla
  • 2 stengels prei, in ringetjes
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 200 g diepvriesdoperwtjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1½ liter kippenbouillon
  • 100 g vermicelli
Cuisine: Kooktijd: 35 mins Serveringen: 4 personen
VN:F [1.9.15_1155]
Rating: -1 (from 1 vote)
VN:F [1.9.15_1155]
Rating: 2.8/5 (9 votes cast)

Een lekker slasoep recept op verzoek van een van onze facebook leden. Super gezond en lekker licht, goed voor de lijn. Dit recept komt uit het kookboek “Slank in elk seizoen” van Ludo Hugaerts. Ben je opzoek naar kookboeken? Onze aanrader is de collectie van de zilveren lepel.

Bereiding slasoep

Snij het hart uit de kropsla. Haal alle bladeren van elkaar. Was ze en droog ze. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de gesnipperde ui, de ringetjes prei en de geperste knoflook.

Voeg de slabladeren en de kippenbouillon toe en laat 5 minuten koken. Voeg daarna de lente-uitjes toe en laat alles nog 5 minuten koken.

Haal de lente-uitjes uit de soep en voeg nu de doperwtjes en de vermicelli toe. Laat opnieuw ongeveer 10 minuten koken.

Pureer de slasoep tot een glad mengsel met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout.

Eet smakelijk!

Slasoep recept, 2.8 out of 5 based on 9 ratings
Maaltijd: Soep type:

Reageer


Laatste Recepten

Slasoep recept

Gepost op Okt - 23 - 2014

0 Comment

Prei aardappelsoep recept voor...

Gepost op Okt - 16 - 2014

0 Comment

Tomatensoep uit Andalucië recept

Gepost op Mei - 14 - 2014

0 Comment

Spinaziesoep recept

Gepost op Mrt - 12 - 2013

0 Comment

Laatste Nieuws

De zilveren lepel collectie...

Gepost op Okt - 16 - 2014

0 Comment

Top 5 soeprecepten op...

Gepost op Mei - 12 - 2013

0 Comment

Gourmand World Cookbook Awards...

Gepost op Mrt - 7 - 2012

0 Comment

Het mooiste servies en...

Gepost op Feb - 22 - 2012

0 Comment

Sponsors

  • Huis Boom Beestje nieuw
  • Soepbijbel bij bol.com
  • Vakantie Woning Huren in Zeeland
  • .