Spinaziesoep recept

AuthorErikCategoryDifficultyBeginner

Dit spinaziesoep recept is van Jamie Oliver en is zoals we van hem kennen snel klaar. Ideaal als lunch of als vooraf. Is ook geschikt voor de vegetariër.

Yields4 Servings
Prep Time10 minsCook Time30 minsTotal Time40 mins

 2 el boter
 1 ui
 2 tenen knoflook
 1 el bloem
 800 g spinazie
 500 ml bouillon
 500 ml melk
 8 sneden stokbrood
 2 el geraspte gruyère
 room
 nootmuskaat

1

Snipper de ui en Knoflook.

2

Verhit in een pan de boter en fruit de ui en knoflook.

3

Roer de bloem er door totdat het een roe is.

4

Voeg de spinazie en peper en zout toe.

5

Blijf roeren totdat de spinazie geslonken is en voeg de melk en bouillon (alle bouillons zijn geschikt voor deze soep zelf neem ik de groentebouillon) toe.

6

Laat alles ongeveer 20 minuten zachtjes koken.

7

Pureer de soep met een staafmixer. Gril het stokbrood met de kaas.

8

Serveer de spinaziesoep met een scheut room en wat nootmuskaat.

Ingredients

 2 el boter
 1 ui
 2 tenen knoflook
 1 el bloem
 800 g spinazie
 500 ml bouillon
 500 ml melk
 8 sneden stokbrood
 2 el geraspte gruyère
 room
 nootmuskaat

Directions

1

Snipper de ui en Knoflook.

2

Verhit in een pan de boter en fruit de ui en knoflook.

3

Roer de bloem er door totdat het een roe is.

4

Voeg de spinazie en peper en zout toe.

5

Blijf roeren totdat de spinazie geslonken is en voeg de melk en bouillon (alle bouillons zijn geschikt voor deze soep zelf neem ik de groentebouillon) toe.

6

Laat alles ongeveer 20 minuten zachtjes koken.

7

Pureer de soep met een staafmixer. Gril het stokbrood met de kaas.

8
Spinaziesoep recept

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.