Gepost door Erik op mrt - 14 - 2012
Ingrediënten
  • 1 kg tomaten
  • 2 aardappels
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 5 basilicumblaadjes
  • parmezaan geraspt (ongeveer een klein handje)
  • 100 ml room
  • olijfolie en boter
  • peper en zout
Cuisine: Kooktijd: 90 mins Serveringen: 4 personen

Deze tomatencremesoep is uitstekend geschikt als starter of als maaltijdsoep.

Bereiding tomatencremesoep.

Voor deze tomatencremesoep eerst de tomaten ontvellen en klein snijden. Als je de tomaten voor 30 seconden in kokend water doet ontvellen ze makkelijk. De ui en de aardappels klein snijden. Maal de basilicum en de knoflook met wat olijfolie fijn in een vijzel.

Smelt boter in een koekenpan en fruit de ui aan op een laag vuur voor 5 minuten. Voeg de tomaten en het vijzelmengsel toe en laat alles 15 minuten pruttelen. Af en toe roeren en op smaak brengen met wat zout en peper.

Doe alles in een soeppan en voeg er 750 ml water bij en de aardappels. Breng alles weer aan de kook en laat alles voor 1 uur op een laag vuur pruttelen.

Pureer de soep in een keuken machine of met een staafmixer. De tomatencremesoep weer aan de kook brengen en de room toevoegen. Serveren met een lekkere dot parmezaan en een blaadje basilicum. Voor een pittige versie voeg je een gesneden rood pepertje met of zonder zaadjes toe als de tomaten in de koekenpan gaan. De tomatencremesoep is klaar. Eet smakelijk.


Maaltijd: Soep type:

3 reacties tot nu toe.

  1. lekkerensimpel schreef:

    mmmhh.. heerlijk. Mijn favoriete soep, altijd lekker als voorafje

  2. Wanda de Schrijver schreef:

    Dit is echt een heerlijke soep. Nog lekkerder met pijnboompitjes en fijn geknipte bieslook als garnering.

  3. xavkookt schreef:

    Erg goed recept! Maar tijdens het koken ben ik er toch vanaf geweken om een meer cremeachtige soep te krijgen en die is goed gelukt! Bedankt voor het basisrecept!
    Ik heb het volgende gedaan:

    Benodigdheden:
    60g patentbloem
    60g boter
    olijfolie
    1kg tomaten
    2 uien
    5 blaadjes basilicum
    1 teen knoflook
    200ml melk
    750 ml water
    parmezaanse kaas (handje)

    Bereiding:
    – fruit de ui met de olie voor 5 minuten in een koekenpan
    meng de knoflook en basilicum (vijzel) en voeg toe aan de ui
    laat 15 minuten sudderen
    snij de tomaat in grove stukken en pureer in de blender
    pureer het uimengsel met al wat water in de blender
    stop alles in een grote en voeg de rest van het water en de melk toe
    maak een roux van de bloem en boter in een tweede pan en voeg geleidelijk aan de tomatensoep toe (die al kookt)
    voeg de parmezaanse kaas toe
    zorg ervoor dat alles een uur gekookt heeft.
    Voeg peper en zout toe (veel zout)
    laatste stap: doe de soep nog eens door de blender (1/3e vullen en dan overgieten in de andere pan).
    Voeg naar believen melk en zout toe
    Soep is klaar!

Reageer


Laatste Recepten

Slasoep recept

Gepost op okt - 23 - 2014

0 Comment

Prei aardappelsoep recept voor...

Gepost op okt - 16 - 2014

0 Comment

Tomatensoep uit Andalucië recept

Gepost op mei - 14 - 2014

0 Comment

Spinaziesoep recept

Gepost op mrt - 12 - 2013

0 Comment

Laatste Nieuws

De zilveren lepel collectie...

Gepost op okt - 16 - 2014

0 Comment

Top 5 soeprecepten op...

Gepost op mei - 12 - 2013

0 Comment

Gourmand World Cookbook Awards...

Gepost op mrt - 7 - 2012

0 Comment

Het mooiste servies en...

Gepost op feb - 22 - 2012

0 Comment

Sponsors

  • Huis Boom Beestje nieuw
  • Soepbijbel bij bol.com
  • Vakantie Woning Huren in Zeeland
  • .