Wortelsoep recept

AuthorErikDifficultyIntermediate

Een dikke wortelsoep is heerlijk in de winter als vooraf of tussendoortje.

Yields4 Servings
Cook Time45 mins

 800 gr wortelen
 500ml melk
 400ml vleesbouillon
 1 teen knoflook
 40 gr kaas
 nootmuskaat mespuntje
 zout en peper

1

Hak de wortelen en de knoflook fijn.

2

Zet de knoflook en de wortelen in een pan onder water,

3

Voeg wat zout toe.

4

Rustig laten pruttelen tot dat het water bijna weg is.

5

Maak een puree van de wortelen.

6

Verwarm de melk en roer er de wortel puree doorheen en

7

Voeg de vleesbouillon toe.

8

Meng alles goed. Breng op smaak met peper en zout.

9

Giet de wortelsoep in de kommen en strooi er de kaas, nootmuskaat en wat peper overheen.

10

Plaats de wortelsoep onder de grill tot de kaas is gesmolten.

Interesse in meer wereldgerechten?
Wereldgerechten
Wereldgerechten
Gordon Ramsay & Emily Quah
Bij Bol.com

Ingredients

 800 gr wortelen
 500ml melk
 400ml vleesbouillon
 1 teen knoflook
 40 gr kaas
 nootmuskaat mespuntje
 zout en peper

Directions

1

Hak de wortelen en de knoflook fijn.

2

Zet de knoflook en de wortelen in een pan onder water,

3

Voeg wat zout toe.

4

Rustig laten pruttelen tot dat het water bijna weg is.

5

Maak een puree van de wortelen.

6

Verwarm de melk en roer er de wortel puree doorheen en

7

Voeg de vleesbouillon toe.

8

Meng alles goed. Breng op smaak met peper en zout.

9

Giet de wortelsoep in de kommen en strooi er de kaas, nootmuskaat en wat peper overheen.

10

Plaats de wortelsoep onder de grill tot de kaas is gesmolten.

Wortelsoep recept

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.