Gepost door Erik op mrt - 2 - 2012
Ingrediënten
  • 800 gr wortelen
  • 500ml melk
  • 400ml vleesbouillon
  • 1 teen knoflook
  • 40 gr kaas
  • nootmuskaat mespuntje
  • zout en peper
Cuisine: Kooktijd: 45 mins Serveringen: 4 personen

Een dikke wortelsoep is heerlijk in de winter als vooraf of tussendoortje.

Bereiding Wortelsoep.

Hak de wortelen en de knoflook fijn. Zet de knoflook en de wortelen in een pan onder water, voeg wat zout toe. Rustig laten pruttelen tot dat het water bijna weg is. Maak een puree van de wortelen. Verwarm de melk en roer er de wortel puree doorheen en voeg de vleesbouillon toe. Meng alles goed. Breng op smaak met peper en zout. Giet de wortelsoep in de kommen en strooi er de kaas, nootmuskaat en wat peper overheen. Plaats de wortelsoep onder de grill tot de kaas is gesmolten. Eet smakelijk.

Interesse in meer wereldgerechten?
Wereldgerechten
Wereldgerechten
Gordon Ramsay & Emily Quah
Bij Bol.com

Maaltijd: Soep type:

Reageer


Laatste Recepten

Slasoep recept

Gepost op okt - 23 - 2014

0 Comment

Prei aardappelsoep recept voor...

Gepost op okt - 16 - 2014

0 Comment

Tomatensoep uit Andalucië recept

Gepost op mei - 14 - 2014

0 Comment

Spinaziesoep recept

Gepost op mrt - 12 - 2013

0 Comment

Laatste Nieuws

De zilveren lepel collectie...

Gepost op okt - 16 - 2014

0 Comment

Top 5 soeprecepten op...

Gepost op mei - 12 - 2013

0 Comment

Gourmand World Cookbook Awards...

Gepost op mrt - 7 - 2012

0 Comment

Het mooiste servies en...

Gepost op feb - 22 - 2012

0 Comment

Sponsors

  • Huis Boom Beestje nieuw
  • Soepbijbel bij bol.com
  • Vakantie Woning Huren in Zeeland
  • .