Vleesbouillon

  Posted on   by   No comments

VN:F [1.9.15_1155]
Rating: 0 (from 0 votes)
VN:F [1.9.15_1155]
Rating: 1.0/5 (1 vote cast)

Vleesbouillon

Deze vleesbouillon kan je gebruiken voor soepen en jus.

Ingrediƫnten.

Voor 4 personen.

  1. 800 gr mager rundvlees
  2. 600 gr kalfsvlees
  3. 1 ui
  4. 50 gr wortel
  5. 100 gr prei
  6. bleekselderij
  7. zout

Bereiding.

Snij al het vlees in blokjes en hak alle groente grof.

Doe het vlees in een pan en voeg er zoveel water bij dat alles onderstaat en breng het aan de kook. Als het kookt dan de vleesbouillon op een laag vuur laten pruttelen. Verwijder het schuim. Voeg de grof gehakte groente toe en breng op smaak met wat zout. Laat alles 3 tot 4 uur pruttelen. Zeef nu alles zodat je de vleesbouillon over houd. Giet de vlees bouillon in een kom en laat hem afkoelen in de koelkast. Als de vleesbouillon afgekoeld is gooi dan de gestolde vetlaag weg. De vleesbouillon is klaar.

Vleesbouillon, 1.0 out of 5 based on 1 rating
Categories: bouillon

Author: Erik

Comments

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *