Winkel van Soep Maken

Meelballetjes

Meelballetjes geven een smakelijke toevoeging aan gevulde soepen en zijn makkelijk te maken. Bereidingstijd. 20 minuten. Ingrediënten. 75 gr griesmeel (kan ook met gewoon meel) 1 ei 450ml melk of water 1 eetlepel gehakte verse peterselie zout

  Continue Reading
  30 januari 2010   No comments

soepballetjes

Soepballetjes Soepballetjes mogen niet ontbreken in de soep, vaak is het net die extra bite in de soep. Deze soepballetjes zijn pittig. Bereidingstijd 10 minuten. Ingrediënten. 500 gr rundergehakt 1 klein uitje peper en zout 1 tl chili poeder/ paprika poeder(pikant) peterselie

  Continue Reading
  17 januari 2010   No comments

Kruidige stokbrood stengels

Kruidige stokbrood stengels Deze kruidige stokbrood stengels zijn erg lekker als extraatje bij de soep. makkelijk te maken en goed te bewaren in een luchtdichte doos. Bereidingstijd 25 minuten (waarvan 15 minuten oven tijd) Ingrediënten. voor ongeveer 12 kruidige stokbroodstengels. 1 stokbrood of ciabatta 75 ml olijfolie 1 teen knoflook 1 tl gemalen peper 1 […]

  Continue Reading
  16 januari 2010   No comments

Zelf soep maken

Soep Maken Deze site gaat alleen over soep maken, vanaf de basis dus beginnen met een bouillon en door lopend naar de meer complexere soepen. De soeprecepten en de bouillonrecepten komen van het internet, kookboeken en uit eigen ervaring.  Verder staan op onze kookboeken pagina enkele kookboeken waar lekkere soeprecepten instaan met een link naar […]

  Continue Reading
  19 december 2009   No comments

Indonesische tomatensoep

Indonesische tomatensoep Deze Indonesische tomatensoep is een heerlijke starter. Bereidingstijd 45 minuten. Ingrediënten. Voor 4 porties. 300 ml kippenbouillon 10 rijpe tomaten 1 ui 1 teentje knoflook 1 tl peper 1 tl kruidnagel 1 tl basterdsuiker 1 el gemberwortel grof gehakt 1 el peterselie fijn gehakt zout

  Continue Reading
  18 december 2009   No comments

Runderbouillon

Runderbouillon Deze runderbouillon is goed geschikt voor soepen, bouillons en sauzen. Ingrediënten. Voor 4 tot 6 personen. 600 gr soepvlees (rundvlees) 1 ui 1 wortel 1 prei bleekselderij 10 zwarte peperkorrels 2 laurierblaadjes 4 takjes peterselie 4 takjes tijm

  Continue Reading
  17 december 2009   2 comments

visbouillon

Visbouillon Deze visbouillon is een goede basis voor sauzen en soepen.Ingrediënten. Voor 4 tot 6 personen. 1 ui 1 tomaat bleekselderij bladpeterselie 1 a 2 glazen droge witte wijn 1 kg witte vis met graten en koppen (geen kieuwen) zout en peper

  Continue Reading
  17 december 2009   No comments

groentebouillon

Groentebouillon Deze groentebouillon kan je gebruiken voor sausen en soepen. Ingrediënten. Voor 4 tot 6 personen. 2 aardappels 2 uien 2 preien 2 wortels 2 meirapen of knolrapen bleekselderij 2 tomaten (kerstomaten) zout

  Continue Reading
  17 december 2009   No comments