Gourmand World Cookbook Awards 6 prijzen aan Nederlandse kookboeken

  Posted on   by   No comments

De Gourmand World Cookbook Awards zijn op 6 maart weer uitgereikt in Parijs. De Nederlandse kookboeken vielen goed in de prijzen. Maar liefst zes boeken zijn uitgeroepen tot beste  kookboeken ter wereld!!

De Banketbakker

De Banketbakker bij bol.com

Cees Holtkamp werd door de jury geroemd omdat hij eenvoudige recepten schrijft.  Zelf zegt Holtkamp dat het “werkboek” “De Banketbakker” dicht bij de mensen staat.

Cees Holtman bewerkte  een groot aantal van zijn recepten voor de thuis kok. Dit bakkookboek staat vol duidelijke en makkelijke  klassieke  Nederlandse bakrecepten. Van diverse basisrecepten voor degen, schuim, sauzen, glazuren en geleien.Ook recepten voor diverse desserts, cakes en taarten, koekjes en diverse hartige zaken zoals kroketten.

De Banketbakker kunt u bestellen bij Bol.com voor €35,00 klik hier.

Koken met Kruidnoten: Maak van een noot een deugd

Koken met Kruidnoten

Koken met kruidnoten bij Bol.com

Het best geïllustreerde kookboek ter wereld is van de twee Nederlandse winnaars, Marije Sietsma en Karin Sitalsing. “Koken met Kruidnoten” is een jaren vijftigstijl vormgegeven kookboek met recepten over en met Kruidnoten. Koken met kruidnoten kunt u bij Bol.com bestellen voor €17,50. klik hier

De vier andere kookboeken zijn:

  • Het Nederlands Viskookboek, Bart van Olphen (Carrera)
  •  IJstijd, Kees Raat, Barbara Bultey, Erik Rikkelman(Carrera)
  • Bouillon, Will Jansen (Bouillon Culinaire)
  • Kookkaravaan, Yassine Nassir, Marcel van Silfhout (Zilverstermedia)
Categories: kookboeken