Aardappel-knoflooksoep

Nog niet eerder gemaakt, maar het resultaat mag er zijn vind ik. Erg lekker…..

Wat heb je nodig?

* 4 middelgrote aardappelen. Geschild en in vieren gesneden

* 4 teentjes knoflook geperst

* 1 prei in ringen gesneden

* 1 ui door de midden en in ringen gesneden

* 2 laurierblaadjes

* sap van 1 limoen

* 1 liter groentebouillon

* 200 ml room

Voor de garnering:

* gerookte zalmsnippers

* lente-uitjes in ringetjes gesneden

* knoflook croutons

Wat doe je?

Doe een beetje olijfolie in de (soep)pan en voeg hier de knoflook, prei en ui aan toe.

Laat dit ongeveer 5 minuten op het vuur staan. Roer regelmatig door.

Voeg daarna de groentebouillon, laurierblaadjes, aardappelen en sap van de limoen toe.

Laat dit pruttelen totdat de aardappelen gaar zijn. Haal de laurierblaadjes uit de soep en pureer de soep met een blender.

Voeg hierna de room toe en roer de soep nog een keer door.

Doe de soep in een bord en garneer de soep met gerookte zalmsnippers, lente-uitjes en knoflook croutons.

Eet smakelijk!