Chili con carne soep

Een verzoekje van het thuisfront. En een lekkere soep voor dit koude en natte weer.

Mijn jongens houden erg van bonensoep.

Volgens de jury komt deze in de top tien.

Afgelopen weken druk geweest met het inrichten van mijn website. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden.

Wat heb je nodig?

* 400 gram gehakt

* 2 uien gesnipperd

* 2 teentjes knoflook geperst

* 1 liter runderbouillon

* 2 wortels door de helft en in partjes gesneden

* 2 rode paprika’s in kleine blokjes gesneden

* 2 blikken kidneybonen uitgelekt

* 2 blikken tomaten in blokjes

* 1 blik maïs uitgelekt

* 2 theelepels oregano

* 1 theelepel komijnpoeder

* 1 theelepel gerookte paprikapoeder

* 2 laurierblaadjes

* paar takjes tijm

* zout en peper

* paar druppels sriracha

Voor de garnering

* geraspte cheddar

* partje limoen

* koriander

* crème fraîche

* tortilla chips

Wat moet je doen?

Doe wat zonnebloemolie in een (soep)pan en bak hierin de ui en knoflook glazig. Voeg de kruiden (oregano, komijnpoeder en paprikapoeder) toe en roer nog een paar keer om, zodat alle smaken lekker vrij komen.

Voeg hier de runderbouillon, wortels, paprika, kidneybonen, tomaten, maïs, laurierblaadjes en tijm aan toe en laat dit een half uur lekker pruttelen.

Bak ondertussen het gehakt en voeg wat zout en peper toe.

Doe het gehakt bij de soep en maak de soep op smaak met sriracha voor wat pit.

Haal de laurierblaadjes en tijm uit de soep voor het serveren.

Doe de soep in een bord en garneer met wat cheddar, koriander, tortilla chips (kun je er ook los bij serveren), crème fraîche en het sap van een partje limoen. Mocht je niet van een van de ingrediënten houden dan kun je die ook weglaten.

Eet smakelijk!