Venkelsoep met gamba’s

Venkelsoep met gamba’s

Venkel uit eigen tuin. Hier moet ik toch een lekkere soep mee kunnen maken.

Het is nog lekker nazomer. Nog maar een keer een lekker fris soepje maken met de venkel.

Hij is niet heel ingewikkeld om te maken.

Ik vind hem echt lekker geworden.

Wat heb je nodig?

* 2 flinke venkelknollen in blokjes gesneden en bewaar het groen voor de garnering

* 1 ½ liter visbouillon

* 2 steranijs

* paar druppeltjes tabasco

* middelgrote gamba’s

* 2 knoflookteentjes geperst

* thaise marinade (o’life)

Voor de garnering

* het groen van de venkel in kleine stukjes gesneden

* lenteui in ringetjes gesneden

* slagroom

Wat moet je doen?

Doe de visbouillon in een (soep)pan en voeg hier de venkel en de steranijs aan toe.

Laat dit ongeveer een half uur lekker pruttelen op middelhoog vuur.

Zeef de soep, zodat je de bouillon overhoudt.

Doe hier wat druppeltjes tabasco bij.

Marineer de gamba’s met 2 geperste knoflookteentjes en thaise marinade (o’life).

Bak de gamba’s (niet te lang) in een koekenpan.

Doe de bouillon in een bord en doe hier wat gamba’s bij. Garneer de soep met een scheutje room en wat lenteuitjes en het groen van de venkel.

Eet smakelijk!