Stroganoff soep

Een kleine ode aan mijn collega´s van de ondernemingsraad. 

Donderdag en vrijdag cursus gehad met mijn collega´s van de ondernemingsraad. 

Altijd intensief, maar ook leerzaam en gezellig. Dankjewel allemaal.

Het bord waarop de soep is geserveerd is een schilderij van Herman Brood, wat in het oude ziekenhuis als kunstwerk aan de muur hing. 

Ook vandaag kwamen wat fietsers de soep proeven. Altijd gezellig.

Wat heb je nodig?

* 500 gram biefstuk in reepjes gesneden

* 2 liter runderbouillon

* 1 ui gesnipperd

* 2 teentjes knoflook geperst

* 2 wortels in stukjes gesneden

* 2 stengels bleekselderij in stukjes gesneden

* een bosje lente-uitjes in ringetjes gesneden (hou de helft over voor de garnering)

* 200 gram champignons in plakjes gesneden

* blik tomatenblokjes

* ik had nog wat knolselderij over van vorige week dit heb ik in blokjes gesneden

* 100 ml witte wijn

* 1 eetlepel worcestersaus

* klein beetje zonnebloemolie

Voor de garnering

* platte peterselie fijngesneden

* lente-uitjes in ringetjes gesneden

Wat moet je doen?

Doe wat zonnebloemolie in een (soep)pan en voeg hier de ui, knoflook, lente-uitjes, bleekselderij, wortels en eventueel de knolselderij aan toe en bak het geheel ongeveer 5 minuten. Roer regelmatig om.

Voeg de bouillon toe en de tomatenblokjes (niet uitgelekt), champignons, witte wijn en worcestersaus en laat het een half uurtje lekker pruttelen.

Bak de biefstukreepjes ondertussen kort in een pan op hoog vuur.

Doe wat biefstukreepjes in een bord en giet hier de soep overheen en garneer met peterselie en lente-uitjes.

Eet smakelijk!