Stracciatella alla romana

Met dit heerlijke weer krijg ik zin in de zomer. Deze week dus de zomer in de bol en tijd voor een soepje wat al een tijdje op mijn lijstje stond om te maken. Ik vind het namelijk een soepje voor mooi weer. Ik waan me even in Italië met deze soep.

Een lekker soepje met weinig ingrediënten en niet moeilijk te maken.

Wat heb je nodig?

* 1 liter kippenbouillon

* 2 sjalotjes gesnipperd

* 2 teentjes knoflook

* 3 of 4 eieren (afhankelijk van de grootte)

* 100 gram Parmezaanse kaas geraspt

* paar druppeltjes tabasco

Voor de garnering

* basilicum

* peterselie

Wat moet je doen?

Doe de gesnipperde sjalotjes en de knoflook in een (soep)pan met een beetje olijfolie en fruit het geheel aan, totdat de sjalotjes mooi glazig zijn.

Voeg hierna de kippenbouillon toe.

Doe ondertussen de eieren en parmezaanse kaas in een kom en klop dit met een garde door elkaar.

Giet het mengsel voorzichtig in de bouillon. Laat een tweetal minuutjes stollen en maak er vervolgens met een vork of vleesvork kleine stukjes van.

Voeg hierna nog wat druppeltjes tabasco toe naar smaak (voor een beetje pit in de soep).

Doe de soep in een kom en garneer met basilicum en peterselie.

Serveer er eventueel Italiaans breekbrood bij.

Buon appetito!