Mulligatawny

Weer eens een uitdaging gekregen.

We hebben laatst heerlijk Indiaas gegeten bij vrienden. Een Indiaas soepje is het verzoek.

Helemaal prima!

Het is mulligatawny geworden. Een heerlijke goed gevulde soep. Een echte maaltijdsoep dus.

Wat heb je nodig?

* 2 uien gesnipperd

* 2 teentjes knoflook geperst

* ongeveer 4 cm. gember geraspt

* 4 kardemompeulen

* 2 kruidnagels

* 4 Roma tomaten ontveld en zonder zaadlijsten en in blokjes gesneden

* 2 wortels in de lengte door de midden en in schijfjes gesneden

* 2 stengels bleekselderij in stukjes gesneden

* 1 prei (alleen het wit) in de lengte door de midden en in (halve) ringen gesneden

* 2 eetlepels gele currypasta

* 1 blikje tomatenpuree

* 1 liter groentebouillon

* 1 theelepel kurkuma

* 1 theelepel kaneel

* 200 gram rode linzen

* sap van 1 limoen

* 400 ml kokosmelk

* 1 rode peper in hele kleine stukjes gesneden

* 250 gram kippendij in stukjes gesneden

Voor de garnering

cashewnoten geroosterd in een koekenpan en in stukjes gehakt

koriander

Wat moet je doen?

Doe wat zonnebloemolie in een (soep)pan en voeg hier de uien, knoflook en gember aan toe en bak het geheel glazig. Doe hier de gele currypasta bij en bak dit even mee.

Voeg hier de groentebouillon, kokosmelk, tomaten, wortels, bleekselderij, prei, tomatenpuree, linzen, kurkuma, kaneel, sap van de limoen, rode peper en kippendij aan toe en laat dit een half uur (met het kruidenbuiltje) lekker pruttelen.

Plet de kardemompeulen en doe dit samen met de kruidnagels in een kruidenbuiltje.

Haal daarna het kruidenbuiltje uit de soep.

Doe de soep in een bord en garneer met cashewnoten en koriander.

Eet smakelijk!