Paprikasoep

Deze keer een vegetarisch soepje. De jury vindt hem geslaagd en ik ook.

Lekker in elk seizoen.

Wat heb je nodig?

* 1 grote ui gesnipperd

* 2 teentjes knoflook geperst

* 3 rode paprika’s in stukken gesneden

* 1 grote wortel in stukken gesneden

* 2 grote tomaten of 4 kleinere in stukken gesneden

* anderhalf liter groentebouillon

* 1 eetlepel (gerookte) paprikapoeder

* tabasco

Voor de garnering

* peterselie

* eventueel room

Wat moet je doen?

Doe wat zonnebloemolie in een (soep)pan en voeg hier de ui en knoflook aan toe. Fruit het geheel aan totdat het glazig is. Voeg daarna de paprika, wortel aan toe en laat het nog 5 minuten op het vuur staan. Roer regelmatig door.

Doe hierbij de groentebouillon, tomaten en paprikapoeder en laat het geheel ongeveer een half uur lekker pruttelen.

Pureer de soep en maak het (naar smaak) pittig met tabasco.

Serveer de soep in een bord en garneer met wat gesneden peterselie. Mocht je het lekker vinden kun je een scheutje room toevoegen.

Eet smakelijk!