Vegetarische kikkererwten-preisoep

Deze week staat er een vegetarische soep op het menu. Bijna al mijn recepten kun je ook vegetarisch maken, maar dit recept is echt zonder vlees.

Dit weekend hadden wij vrienden op bezoek en werd het live cooking op de zondagochtend. Leuk en gezellig om al pratend een soepje te maken. Deze soep is niet moeilijk te maken en ik vond hem lekker.

Wat heb je nodig?

* 2 rode uien gesnipperd

* 2 tenen knoflook geperst

* 2 stengels bleekselderij in stukjes gesneden

* 2 preien door de helft en in stukjes gesneden

* 400 gram kikkererwten (blik) uitgelekt

* 2 middelgrote aardappelen geschild en in blokjes gesneden

* 1 liter groentebouillon

* 2 eetlepels (gedroogde) oregano

* 2 eetlepels (gedroogde) tijm

Voor de garnering

*verse munt in stukjes gesneden

* lente-ui in ringetjes gesneden

* geraspte parmezaanse kaas

Wat moet je doen?

Doe wat zonnebloemolie in een (soep)pan en voeg hier de uien en knoflook aan toe en bak het geheel glazig. Voeg hier de bleekselderij en prei aan toe en roer dit een paar keer door.

Voeg de bouillon, kikkererwten, aardappelen, oregano en tijm toe en laat het geheel een half uur lekker pruttelen.

Doe de soep in een bord en garneer met verse munt, lente-ui en geraspte parmezaanse kaas.

Eet smakelijk!