Pindasoep

Weer wat nieuws gemaakt. En volgens de jury kan deze ook in de top tien.

Volgens mij is de top tien inmiddels al gevuld met 20 soepjes.

Niet te ingewikkeld en lekker snel klaar. Altijd fijn.

Wat heb je nodig?

* 4 tenen knoflook gekneusd

* 2 uien gesnipperd

* zonnebloemolie

* ongeveer 600 gram sperziebonen

* 8 eetlepels pindakaas

* 500 ml kokosmelk

* 2 liter kippenbouillon

* 4 theelepels sambal oelek

Voor de garnering

* 200 gram taugé

* 1 bosje koriander

* zakje kroepoek

Wat moet je doen?

Kook de eieren.

Doe wat zonnebloemolie in een (soep)pan en fruit de knoflook en de uien.

Maak ondertussen de sperziebonen schoon en breek deze in kleine stukjes.

Voeg deze bij de knoflook en uien en roerbak dit ongeveer 2 minuten.

Voeg hierna de pindakaas toe.

Schenk de bouillon erbij en daarna de kokosmelk. Laat dit ongeveer 15 minuten lekker pruttelen.

Voeg hierbij de sambal.

Doe de soep in een bord en voeg hier een half ei, wat koriander en taugé aan toe.

Serveer met kroepoek.

Eet smakelijk!