Rodebietensoep met een gepocheerd ei

Deze week wederom een nieuw probeersel. Gebonden soepjes zijn toch altijd wel lekker in de winter.

Ook deze komt volgens de jury wel in de top 10.

En afgezien van de gepocheerde eitjes niet moeilijk om te maken.

Simpel kan ook lekker zijn.

Wat heb je nodig?

* 500 gram rode bieten in stukjes gesneden

* 2 (rode) uien in stukjes gesneden

* beetje olijfolie

* 1 liter groentebouillon

* 200 gram zure room

* sap van een halve citroen

* 1 theelepel gemalen komijn

* plakjes ontbijtspek even aanbakken in de pan (je kan deze eventueel ook vervangen voor hollandse garnaaltjes)

* 4 eieren

* 50 ml azijn

Wat moet je doen?

Doe de uien en rode bieten met een beetje olijfolie in een (soep)pan.

Blus dit af met de groentebouillon wanneer de uien glazig zijn.

Laat dit ongeveer een half uurtje lekker pruttelen.

Pureer de soep en voeg de zure room, citroensap en gemalen komijn toe. Zorg ervoor dat de soep hierna niet meer kookt.

Gepocheerde eieren.

Breng 1 liter water aan de kook. Voeg azijn en ruim zout toe en zet het vuur lager, zodat het water zachtjes kookt. Roer het water met een lepel door, zodat er een soort draaikolkje ontstaat. Breek nu de eieren een voor een en voeg deze toe.

Pocheer de eieren in 2 minuten gaar.

Doe de soep in een bord en garneer de soep met eventueel nog wat zure room (dan heb je wat meer dan 200 gram nodig), gepocheerd ei en ontbijtspek (of garnaaltjes).

Je kunt het gepocheerde ei eventueel ook vervangen door kleine bolletjes (buffel)mozzarella.

Je kunt eventueel ook nog een beetje truffelolie toevoegen.

Eet smakelijk!