Mosterdsoep

Mosterdsoep is het hele jaar door lekker. Echt genieten en niet moeilijk te maken.

Wat heb je nodig?

* 1 ui gesnipperd

* 2 teentjes knoflook geperst

* 1 prei (gewassen) in ringen gesneden

* 30 gram tarwebloem

* 1,5 liter kippenbouillon

* 200 ml room

* 100 ml port

* 3 eetlepels grove mosterd

Voor de garnering

* lenteuitjes in ringetjes gesneden

* prei door de midden en in (halve) ringetjes gesneden

* 400 gram gerookte kip (in blokjes gesneden). Je kan dit ook vervangen door spekblokjes (deze dan wel even bakken voordat je ze toevoegt aan de soep)

* Eventueel wat room

Wat moet je doen?

Doe een klontje boter in de (soep)pan en voeg hier de ui, teentjes knoflook en prei aan toe en roer dit regelmatig door.

Roer hierna de bloem erdoor en bak deze ongeveer 1 minuut mee op laag vuur.

Voeg hierna de kippenbouillon toe en laat dit ongeveer een half uur lekker pruttelen.

Pureer de soep en voeg de room, mosterd en port toe.

Maak de soep eventueel verder op smaak met zout, peper en (extra) mosterd.

Serveer de soep met lenteuitjes, prei en gerookte kip.

Eet smakelijk!