Sopa de lima (Mexicaanse limoensoep)

Weer tijd voor een nieuw soepje. Limoen is natuurlijk lekker (fris) met dit weer.

Deze komt zeker in mijn top 5 van soepjes. Ik vind hem heerlijk.

Gisteren de bouillon al opgezet voor een uurtje. Ik vind de voorbereiding van een soep altijd een feestje. De geuren die vrijkomen maken me helemaal blij.

Wat heb je nodig?

* 1 ui gesnipperd

* 2 teentjes knoflook geperst

* 1 eetlepel gedroogde oregano

* 1 rode peper in hele kleine stukjes gesneden

* 1 laurierblaadje

* 2 kruidnagels

* 400 gram kippendij

* 3 tomaten ontveld en in blokjes gesneden

* 3 limoenen

* 1,5 liter kippenbouillon

Voor de garnering

* bosje koriander

* 1 avocado in stukjes gesneden

* 4 tortilla’s in reepjes gesneden en gebakken in ongeveer 100 ml neutrale olie

Wat moet je doen?

Doe wat zonnebloemolie in een (soep)pan en voeg hier de ui, knoflook, rode peper en oregano aan toe. Fruit dit even aan en voeg dan de bouillon toe.

Voeg het laurierblaadje, kruidnagels en de kippendij toe aan de bouillon. En laat dit een uurtje op laag vuur pruttelen.

Haal het laurierblaadje en de kruidnagels uit de bouillon. Haal de kip uit de soep en trek het in kleine stukjes/ sliertjes en voeg deze weer toe aan de bouillon.

Voeg de tomaten en limoen toe aan de bouillon en laat dit nog een kwartiertje op laag vuur pruttelen.

Doe de soep in een kom/ bord en garneer de soep met koriander, avocado en serveer hier de tortilla’s bij.

Eet smakelijk!