Tonkinese soep met rundvlees

Na wat soepjes in de herhaling te hebben gemaakt is het nu weer tijd voor een nieuw soepje.

Ik ben de laatste tijd op zoek naar inspiratie voor nieuwe soepjes. Mocht je nog leuke tips hebben of een verzoekje, laat het mij weten!

Wat heb je nodig?

* 2 sjalotjes gesnipperd

* 2 teentjes knoflook geperst

* 1 eetlepel gemalen laos

* 3 cm. geraspte gember

* 1 eetlepel miso pasta

* 2 stengels citroengras gekneusd

* 2 eetlepels vissaus

* 2 rode pepers gesnipperd

* 3 kleine wortels grof geraspt

* sap van 1 limoen

* 200 gr. rundvlees (ik heb zelf diamanthaas gebruikt) in reepjes gesneden

* in reepjes gesneden shiitake

* 2 liter runderbouillon

Voor de garnering

* koriander gehakt

Wat moet je doen?

Doe de sjalotjes, knoflook, laos, gember, miso pasta, citroengras in een pan met wat zonnebloemolie en bak het geheel, totdat de sjalotjes glazig zijn.

Giet hierover de bouillon en voeg de vissaus, rode pepers, sap van de limoen en de reepjes shiitake toe en laat het geheel een half uurtje lekker pruttelen.

Voeg als laatste de wortels toe, zodat deze nog een beetje knapperig blijven.

Doe wat rundvlees in een bord en giet hierover de bouillon. Het rundvlees gaart door de warmte van de bouillon. Garneer met koriander.

Eet smakelijk!