Borsjtsj

Deze soep stond al een tijdje op mijn lijstje om te maken.

Afgelopen twee weken geen soep gedeeld. Ik heb soepjes gemaakt waarvan ik het recept al heb gedeeld.

Nu weer tijd voor een nieuwe soep.

Een soep uit de Balkan. Met elk land zijn eigen recept.

Het recept niet al te ingewikkeld gemaakt. Er zijn vele toevoegingen mogelijk zoals laurierblad, rode wijnazijn. Ik vind persoonlijk dat de soep dit niet nodig heeft.

Ik vind hem geslaagd! Een echte maaltijdsoep.

Wat heb je nodig?

* 500 gram rundvlees in blokjes gesneden

* 2 liter groentebouillon

* 2 rode uien gesnipperd

* 2 tenen knoflook geperst

* 2 stengels bleekselderij in stukjes gesneden

* 4/5 gekookte bieten geraspt

* 2 wortelen brunoise gesneden

* een stuk rode kool in reepjes gesneden

Voor de garnering

* zure room (crème fraîche)

* dille

Wat moet je doen?

Doe de ui, knoflook en bleekselderij met wat zonnebloemolie in een (soep)pan en fruit het geheel aan totdat het glazig is. Doe hier de groentebouillon bij en het vlees en laat dit minimaal anderhalf uur pruttelen op laag vuur (totdat het vlees gaar is).

Voeg de rode bieten, wortelen en rode kool toe en laat het geheel nog een half uur lekker pruttelen.

Doe de soep in een bord en garneer met een lepel zure room en fijngesneden dille.

Eet smakelijk!