Soep geïnspireerd op thit heo kho

Ik vond een recept voor thit heo kho wat er wel erg lekker uitzag.

Dit bleek een vleesgerecht te zijn. Ik heb mij hiermee laten inspireren voor deze soep.

En ik moet zeggen. Ik vind hem geslaagd.

Wat heb je nodig?

Voor de soep:

* 6 steranijs

* 2 sjalotjes (door de midden gesneden)

* de steeltjes van de koriander

* 3/ 4 takjes tijm

* naar smaak Chinese vijfkruidenpoeder

* 2 eetlepels ponzu

* 2 eetlepels vissaus

* 2 liter runderbouillon

Voor de garnering

* koriander

* lenteuitjes in ringetjes gesneden

* tijm (de blaadjes)

Voor het vlees:

* 800 gram varkensnek of schouder in blokjes gesneden

* 2 teentjes knoflook

* 4 sjalotjes gesnipperd

* 150 ml ponzu

* 2 eetlepels vissaus

* 3 eetlepels Chinese vijfkruidenpoeder

Wat moet je doen?

Doe wat olie in een (braad)pan en bak hierin de knoflook en sjalotjes aan, totdat ze glazig zijn. Voeg hier de Chinese vijfkruidenpoeder aan toe. Zorg ervoor dat al het vlees wordt gekruid. Voeg desnoods wat meer Chinese vijfkruidenpoeder toe.

Doe hierbij de varkensnek of schouder en bak dit even aan.

Voeg daarna de ponzu en de vissaus toe en laat dit alles minimaal een uur lekker pruttelen, totdat de varkensnek of schouder lekker mals is geworden.

Doe de bouillon samen met de steranijs, sjalotjes, takjes tijm, steeltjes van de koriander, ponzu en vissaus in een (soep)pan en laat dit lekker pruttelen.

Haal wanneer de varkensnek of schouder klaar is de steranijs, sjalotjes, takjes tijm en steeltjes van de koriander uit de bouillon.

Voeg de varkensnek of schouder toe aan de bouillon en maak de soep eventueel nog op smaak met wat (extra) ponzu, vissaus of Chinese vijfkruidenpoeder. Proef de ingrediënten voordat je ze toevoegt aan de bouillon, zodat je weet wat het met je soep gaat doen.

Doe de soep in een kom en garneer de soep met koriander, lenteuitjes en tijm.

Eet smakelijk!