Pittige kippensoep met een gepaneerd eitje

Een vriendin zit op dit moment in quarantaine vanwege corona.

Goed moment om eens een lekkere pan soep voor haar en haar gezin te maken.

Voel je je niet lekker, dan is een lekkere kippensoep altijd heerlijk.

Ik vind het een echte troostsoep.

Wat heb je nodig?

* 4 kippenpoten

* kurkumapoeder

* venkelzaad

* chilivlokken

* zonnebloemolie

* 1 liter kippenbouillon

* 3 teentjes knoflook gekneusd

* 3 laurierblaadjes

* 1 citroen waarvan de schil in reepjes gesneden en haal daarna het sap eruit

* 300 gram (verse) erwten

* 1 prei in halve ringetjes gesneden

* taugé

Voor de eieren:

* eieren

* rijstemeel

* bloem

* 2 eiwitten en 1 eidooier

* panko (broodkruim)

Wat moet je doen?

Haal het vel van de kippenpoten en doe ze in een ovenschaal. Doe hier wat zonnebloemolie bij en doe wat kurkumapoeder, venkelzaad en chilivlokken over de kippenpoten (zie foto die ik gisteren heb gedeeld).

Laat dit een uur marineren aan de ene kant en draai dan de kippenpoten om en laat ze aan de andere kant nog een uur staan.

Je kunt het vel van de kip bewaren om ze later tot kaantjes te bakken.

Doe de kippenpoten in een (soep)pan en voeg hier de kippenbouillon, knoflook, citroenschillen en laurierblaadjes aan toe.

Laat dit minimaal een uur lekker pruttelen.

Haal de kippenpoten uit de soep en zeef de soep, zodat de bouillon vrij is van alle ingrediënten die je had toegevoegd.

Proef de bouillon (door de chilivlokken wordt hij pittig). Mocht je de soep te pittig vinden kun je nog wat bouillon toevoegen. Ik hou wel van een pittige soep dus dat heb ik niet gedaan.

Haal het vlees van de kippenpoten en trek deze tot kleine stukjes. Doe de kip weer in de bouillon.

Voeg nu de citroensap, erwten en de prei toe en laat de soep nog even lekker doorpruttelen.

Kook ondertussen (zoveel eieren als personen waarvoor je de soep maakt) 6 minuten.

Laat de eieren schrikken onder koud stromend water en pel ze.

Zet de frituur aan op 175 graden.

Doe de rijstemeel, bloem, eiwit en dooier en panko allemaal apart van elkaar in een ondiepe kom (je krijgt dus 4 bakjes met ingrediënten).

Doe een ei eerst in de de rijstemeel, daarna door de eiwit/dooier, daarna door de bloem, dan weer door de eiwit/dooier en daarna door de panko.

Frituur hierna het ei ongeveer 3 minuutjes in de frituur.

Eventueel kun je nog een video bekijken hoe het moet https://www.youtube.com/watch?v=EY5eGKnY80M

De eerste stap rijstemeel is, omdat het ei nogal glad is en door de rijstemeel blijven de volgende stappen beter hechten.

Doe de soep in een bord en voeg hier het ei (door de midden gesneden) en de taugé aan toe. En eventueel de kaantjes (zie hieronder).

Kaantjes:

Snij het vel in kleine stukjes en bak deze lekker krokant in een bakpan.

Eet smakelijk!